Translate

domingo, 21 de octubre de 2012

EXCURSIÓ D'ES MIGJORN GRAN


Caminar per respirar junts, per habitar nous espais, per assaborir naturalesa, per compartir les sesorialitats que ens ofereix el camí.
Caminant per coneixer-nos, per estimar-nos, per ajudar-nos i fer-nos més companys; per fer aliances.
Caminar per fer descobertes, intercanviar-les, per compartir coneixements, per ampliar vocabulari.
Caminar per fer-nos preguntes, per fer hipòtesis, per comparar, descriure, per imaginar, fer suposicions.
Caminar per captar els espais grans i els paisatges, (també els detalls petits), per redimensionar l’espai físic on vivim, per estimar la natura i estimar Menorca
Caminam per sentir-nos molt capaços...

Caminam, correm, aturem, jugam, xerram, trobam coses, cream escultures, instal·lacions, ens feim regals, i ens feim més amics.


Diu el profesor Martí Boada que per entendre el món de manera global és bàsic entendre en primer lloc l’entorn més immediat. Diu també que els infants han de conèixer el seu entorn perquè és el seu espai vital, és l’escenari que els ha des sustentar, és el seu bressol (1). Nosaltres afegirem  que sense gaudir la natura, no podrem estimar-la, ni tampoc defensar-la.
(1)  Article “Convera amb Martí Boada”, a la revista In-fan-ci-a  nº 176

CAMINANT TOTS JUNTS
 

2 comentarios:

  1. Aquestes fotos ens ajuden ha saber el que han fet, ja que a vegades els costa explicar-nos-ho tot. Riuen, oloren, corren, conversen, descobreixen, ... i tot ho fan envoltats de naturalesa, un entorn magnífic i necessari. Excursions com aquesta s'haurien de repetir més sovint. Gràcies Cati!
    Montse Carné.

    ResponderEliminar
  2. M'ha agradat molt poder veure com van disfrutar els nostres fills i filles d'aquesta excursió, que,tot i les distàncies a recorrer,no va ser cap obstacle per ells.Enriqueix molt tot el que suposa estar a l'aire lliure en contacte amb la natura, i sí hi afegim tenir els companys de l'escola al costat tot és molt millor , de bén segur que s'ho van passar d'allò més bé, a les fotos es reflecteix , merci Cati per penjar aquestes fotos.A na Carme li ha agradat molt veure-les, i a traves d'elles contar algunes coses.

    ResponderEliminar